Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Η απόδοση στα ελληνικά, η σύνθεση και επιμέλεια ανήκει στην κάτοχο της ιστοσελίδας Παναγιώτα Δ. Κυπραίου. Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου.


Top

Εξαρτήσεις: ας τις γνωρίσουμε καλύτερα

εξαρτήσειςΌταν μιλάμε για εθισμό, συχνά εννοούμε την εξάρτηση σε ουσίες επικίνδυνες για την υγεία όπως η νικοτίνη, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά. Όμως η εξάρτηση μπορεί να αφορά οποιαδήποτε ουσία ή δραστηριότητα την οποία επιζητάμε κατ’ επανάληψη, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να υποστούμε κάποιες αρνητικές συνέπειες. Παραδείγματα είναι ο τζόγος, το φαγητό, η σεξουαλική δραστηριότητα, η κατανάλωση αγαθών, η εργασία, η χρήση υπολογιστή, το διαδίκτυο, η άσκηση, ακόμα και μια σχέση.

Περισσότερα...

Ομάδες απεξάρτησης 12 βημάτων

Τα περισσότερα άτομα που έχουν εξάρτηση από το αλκοόλ ή από άλλες ουσίες ή διαδικασίες και ξεκινούν θεραπεία, απευθύνονται στις λεγόμενες ομάδες δώδεκα βημάτων. Η πιο παλιά και πιο γνωστή ομάδα είναι οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί (ΑΑ). Ωστόσο, πολλές κοινότητες απεξάρτησης παρέχουν ανάλογα τμήματα π.χ. Ανώνυμοι Ναρκομανείς, Ανώνυμοι Κοκαϊνομανείς, Ανώνυμοι Υπερφάγοι, Ανώνυμοι Τζογαδόροι κλπ.

Περισσότερα...