Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Η απόδοση στα ελληνικά, η σύνθεση και επιμέλεια ανήκει στην κάτοχο της ιστοσελίδας Παναγιώτα Δ. Κυπραίου. Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου.


Top

Πως επιλέγω τον κατάλληλο θεραπευτή;

Οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει στην ψυχοθεραπεία δείχνουν ότι το πιο σημαντικό στη θεραπευτική διαδικασία είναι η σχέση που αναπτύσσεις με το θεραπευτή και όχι η συγκεκριμένη τεχνική που ακολουθεί. Η αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας βασίζεται κατά πολύ στη δημιουργία μιας καλής υποστηρικτικής σχέσης με το θεραπευτή, που παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο άτομο.

Με απλά λόγια, χρειάζεται να νιώθεις καλά με το θεραπευτή, να έχεις καλή χημεία μαζί του και να νιώθεις ασφαλής. Οι πρώτες συνεδρίες είναι συνήθως ενδεικτικές για το αν η σχέση μπορεί να λειτουργήσει καλά. Αρκεί να παρατηρήσεις πως νιώθεις όταν είσαι μαζί του και πως είσαι όταν φεύγεις από τη συνεδρία. Το ένστικτο είναι ένας καλός οδηγός.

 

Παναγιώτα Δ. Κυπραίου, Ψυχοθεραπεύτρια – Συντονίστρια Σχολών Γονέων, www.psychotherapeia.net.gr